ASSOS iJ.intermediate_s7

Begin februari, we mogen stilaan beginnen fantaseren over beter fietsweer. En hoewel het nog niet echt zover is, is kledij voor het tussenseizoen misschien het meest interessante item op je shoppinglijstje. We gaan trachten om op www.fietsforum.be enkele interessante kledingstukken voor te stellen, en nu het toch over shoppen gaan beginnen we met een trui voor vrouwen.

Nog niet eens zo heel lang geleden (laat ons zeggen een jaar of 10) was het niet zo evident om fietskledij voor vrouwen te vinden. Clubkledij was meestal unisex, en ook in de fietswinkel was het dikwijls zoeken naar vrouwenkledij, en als die er dan al was was het meestal een roze versie. Nu biedt elk zichzelf respecterend merk van wielerkledij naast een mannenlijn een vrouwenlijn aan, en moest het roze inmiddels plaatsmaken voor dezelfde sportieve, soms stoere kleuren als waar de mannenkledij in wordt gemaakt.

DeĀ Assos iJ.intermediate_s7 Lady is een speciale wielertrui die je niet echt in een vakje kan plaatsen. Het is eigenlijk een zomertrui met lange mouwen waarbij het frontpaneel van de trui (op de buik en de borst) is vervangen door een stof die beter bestand is tegen wind en koude. Deze stof (stratagonUltra airBlock) is ook zeer rekbaar en tevens vochtregulerend. Ook de kraag van deze trui is uit dezelfde stof gemaakt en iets hoger dan bij een gewone trui, waardoor langs de nek ook geen wind aan je lichaam kan geraken. De bovenarmen van de trui zijn vervaardigd uit een fleece-achtige stof die ook iets warmer is dan de rest van de trui. Je bent dus strategisch beschermd tegen de frisse voorjaarsdagen, of wanneer je op een warme dag eens zeer vroeg de weg op moet of mag.

De trui is verkrijgbaar in 3 kleuren, ‘Red Swiss’, zoals zo vaak bij Assos, White Panther (grrrrr….) en Black Volkanga. Een koopje is een stuk kledij van Assos nooit, en deze trui moet dan ook 239 Euro kosten. Van Assos weet je ook wel dat je een stuk topkledij in huis haalt waar je lang en veel kan van genieten, en dat technisch perfect in orde is.

De trui is ook verkrijgbaar voor heren aan dezelfde prijs, maar we wilden hier vooral de nieuwe vrouwentrui belichten. En voor de teleurgestelde heren, geniet hieronder van de foto’s en zie hoe mooi wielertoerisme voor vrouwen kan zijn.

 

Geef een reactie

Reacties

Author: Jochen Scheire

Share This Post On