Fietsen van de Worldtourploegen 2013 in Detail: BMC Racing Team

BMC teammachine SLR01, BMC timemachine TMR01, BMC granfondo GF01

De BMC Racing Team renners hebben de keuze tussen 3 fietsen om hun seizoen af te werken. Afhankelijk van het soort wedstrijd zal er door de renners kunnen gekozen worden voor het bij die wedstrijd passend frame. In de kasseiklassiekers zal men waarschijnlijk de Gran Fondo kiezen, spurters kiezen voor de massaspurten de TMR01, klimmers gaan waarschijnlijk het meest op de SLR01 vertoeven.

Bij BMC heeft men een beetje extra werk gekregen door het fraaie presteren van de renners uit hun team vorig seizoen. Philipe Gilbert werd wereldkampioen, en Martin Kohler werd Zwitsers kampioen. Bij BMC zullen deze 2 een fiets krijgen die in aangepaste kleuren is gespoten, zodat ze in het peloton niet enkel herkenbaar zullen zijn aan hun truitje maar ook aan de fiets.

Het TMR01 frame is ontwikkeld in een windtunnel in Milaan, en er is alles aan gedaan om het frame zo snel en aerodynamisch mogelijk te maken. Door alle kabels weg te werken, en de batterij van het Di2 versnellingsapparaat in te bouwen in de zadelpen vind je op het frame geen onnodige ‘uitsteeksels’ die de wind parten spelen.

De SLR01 biedt dan wer iets meer comfort en zal gebruikt worden wanneer de aerodynamica iets minder een rol speelt en waar comfort iets belangrijker is, dus van zodra er heuvels of bergen in het parcours opdoemen zal je de SLR01 het peloton zien binnensluipen. DE GF01 zal in principe enkel gebruikt worden in de kasseiklassiekers.

Schakelen zullen ze bij BMC doen met de Dura Ace Di2. Hopelijk volstaat dit pakket voor Phil om ons in 2013 duimen en vingers te laten aflikken wanneer hij in zijn regenboogtrui finales rijdt in ‘zijn’ klassiekers.

Andere onderdelen op de fiets zie je hieronder:

Frame: BMC teammachine SLR01, timemachine TMR01, granfondo GF01
Wielen: Shimano WH-9000-C24, C35, C50, C75
Voorderailleur: Shimano Dura Ace Di2
Achterderailleur: Shimano Dura Ace Di2
Schakelverstellers: Shimano Dura Ace Di2
Cassette: Shimano Dura Ace Di2
Crankstel: SRM, Shimano Dura Ace
Zadel: Fi’zi:k Antares, Arione, Aliante (renner kan zelf kiezen)
Wattagemeter: SRM PC7
Banden: Continental competition 25mm
Remmen: Shimano Dura Ace (geïntegreerde BMC remmen op de TMR01)
Zadelpen: BMC
Voorvork: BMC
Stuur: 3T Ergonova, Ergosum, Tornova, Rotundo (renner kiest zelf)

Meer info:  www.bmc-racing.com

Geef een reactie

Reacties

Author: Jochen Scheire

Share This Post On