Fietsen van de Worldtourploegen 2013 in Detail: Omega Pharma – Quickstep

Specialized Tarmac SL4 – Venge – Roubaix

Tom Boonen, Mark Cavendish, Sylvain Chavanel en de rest van onze Belgische topploeg hebben in 2013 3 frames ter beschikking om een vervolg te breien aan een uiterst succesvol 2013. De Specialized Tarmac SL4, De Specialized Venge en de Specialized Roubaix (voor de kasseiklassiekers)

Elke Omega Pharma – Quickstep renner zal dus de keuze hebben tussen 3 frames voor het seizoen 2013. De Tarmac SL4 is zowat het manusje-van-alles van het gamma. De Tarmac is geschikt voor quasi alle wedstrijden, en wordt gebruikt door de ronderenners, en telkens de renners een gevarieerd parcours wordt voorgeschoteld.

De Venge is de Formule-1 bolide onder de Specialized fietsen. Dit mag een beetje letterlijk worden genomen, want voor de ontwikkeling van dit frame werd samengewerkt met de F1-renstal McLaren om hem aerodynamisch te perfectioneren. Waarom deze fiets dan niet altijd gebruikt wordt als hij toch de snelste is is logisch. Net zoals je een Formule-1 wagen niet zal inzetten wanneer je niet beschikt over een biljartvlak circuit met perfect asfalt, zal deze fiets ook enkel gebruikt worden wanneer de omstandigheden er zicht toe lenen, wanneer een sprinter quasi zeker is dat er die dag een massasprint komt, of wanneer een supersnelle wedstrijd moet worden gereden (Milaan – San-Remo bv.), in andere gevallen biedt de Tarmac iets meer comfort.

De Roubaix is, zoals de naam al doet vermoeden, de fiets voor de kasseiklassiekers.

OPQS kiest voor de SRAM Red groep, niet elektronisch dus, en dat zal voor Mark Cavendish misschien wat aanpassen worden na vorig seizoen met de Dura-Ace Di2 te hebben gereden.

Wat er nog allemaal op de Specialized fietsen zal zitten bij OPQS zie je hieronder:

Frame: Specialized Tarmac SL4 – Venge – Roubaix
Wielen: ZIPP 404 – 808
Voorderailleur: SRAM RED
Achterderailleur: SRAM RED
Schakelverstellers: SRAM RED
Cassette: SRAM RED
Crankstel: SRAM RED
Zadel: Specialized
Wattagemeter: Quarq SRAM RED Power meter
Banden: Specialized
Remmen: SRAM RED
Zadelpen: ZIPP
Voorvork: Specialized
Stuur: ZIPP

Meer info:  www.omegapharma-quickstep.com en www.specialized.com

Alle afbeeldingen © OPQS / Tim de Waele

Geef een reactie

Reacties

Author: Jochen Scheire

Share This Post On