Fietsen van de Worldtourploegen 2013 in Detail: Vacansoleil – DCM

In dit artikel willen we toelichten met welke fietsen de worldtour ploegen in 2013 zullen rijden. Dat dit een niet bindende lijst is spreekt voor zich. In eerste instantie gaan we de tijdritfietsen niet meenemen in het overzicht, en verschillende ploegen rijden bij verschillende wedstrijden met andere fietsen. Hier willen we tonen wat de ‘standaard’ fiets is per ploeg. Voor zover de informatie beschikbaar is willen we je ook laten weten met welke onderdelen de fietsen van 2013 zullen afgemonteerd zijn. Het overzicht zal worden aangevuld tot de alle ploegen zijn aan bod gekomen. Beginnen doen we vandaag met Vacansoleil-DCM.

Vacansolei DCM – Bianchi Oltre XR

Vacansoleil DCM rijdt in 2013 met de Bianchi Oltre XR. Deze fiets is gebaseerd op een nieuw carbonframe van Bianchi. Bianchi is een Italiaans merk dat zijn eerste fietsen maakte in 1885. Typerend voor het merk is dat ze dikwijls gebruik maken van het kenmerkende Bianchi-groen.

Thomas De Gendt zal in de Tour met het Oltre XR frame op zoek gaan naar zijn felbegeerde Top-10 plaats. Dit frame weegt 895 gram (55cm), het frame zal zo’n 30 gram minder wegen dan het model van 2012 maar zal meer stijfheid bieden.

Qua kleurstelling zal de Bianchi Oltre XR het blauw van Vacansoleil combineren met het Bianchi-groen (ook wel celeste genoemd).

Vacansoleil kiest ervoor om de fiets af te monteren met de Campagnolo Super Record EPS 11-speed. Hopelijk schakelt Thomas zich dus samen met de kopgroep een weg naar de toppen van de Alpen en de Pyreneeën in juli.

Andere onderdelen op de fiets zie je hieronder:

Frame: Bianchi HOC (Hors Categorie) Oltre XR
Wielen: FFWD F6R
Voorderailleur: Campagnolo Super Record EPS 11-speed
Achterderailleur: Campagnolo Super Record EPS 11-speed
Schakelverstellers: Campagnolo Super Record EPS 11-speed
Cassette: Campagnolo Super Record EPS 11-speed
Crankstel: FSA K-Force Light
Zadel: Selle San Marco Regale
Wattagemeter: Cycleops Powertap
Ketting: KMC
Banden: Vredestein
Remmen: FSA SL-K
Zadelpen: Bianchi Oltre
Voorvork: Bianchi Oltre
Stuur, Stuurpen: FSA

Meer info: www.vacansoleildcm.be - www.bianchi.it

Geef een reactie

Reacties

Author: Jochen Scheire

Share This Post On