Garmin Edge Touring – Touring Plus

Garmin stelt 2 nieuwe gps-toestellen voor. De Garmin Edge Touring, en de Edge Touring plus zijn ontwikkeld voor de wielertoerist, mountainbiker, maar ook voor de gewone recreatieve fietser. Op de toestellen werden kaarten voorgeïnstalleerd die voor elk gebruik geschikt zijn, of je nu het veld in wil, onverharde wegen wil nemen, of als wielertoerist enkel op asfalt en beton wil rijden.

De Edge Touring serie bevat de functie ‘lusroute’, dat je drie routes voorstelt van een gekozen afstand, met begin- en eindpunt op je startpositie. Zo kan je de streek leren kennen zonder dat je op voorhand routes moet gaan maken of downloaden. Je kan uiteraard ook op voorhand een route programmeren die geschikt is voor het soort fietstocht die je wil gaan maken.

Een 2.6″ touchscreen zorgt voor een makkelijke bediening, en de touchscreen zou ook met handschoenen aan te bedienen zijn. Standaard hebben de toestellen een autonomie van 15u, maar door gebruik te maken van een optionele externe batterij kan je de levensduur met 20 uur verhogen.

Het toestel weegt slechts 100 gram, en is daardoor makkelijk op het stuur te plaatsen zonder dat je ergens hinder van hebt. Het scherm toont je alle gegevens die je wil weten tijdens je tocht, zoals je snelheid, gemiddelde snelheid, afgelegde afstand.

De Touring plus is tevens uiterust met ANT+, zodat je hem makkelijk kan koppelen aan je hartslagmeter of trapfrequentiemeter. Bovendien bevat de Touring plus een barometrische hoogtemeter, zodat je steeds weet op welke hoogte je fietst, wat je hellingshoek is, en welke hoogteverschillen je in je rit al hebt overwonnen.

De toestellen zijn binnenkort verkrijgbaar, in het najaar van 2013 en zullen respectievelijk 249 euro (voor de Edge touring), en 299 Euro (voor de Edge touring plus) kosten. Hieronder vind je nog de afbeeldingen van de toestellen en een filmpje met meer uitleg.

Geef een reactie

Reacties

Author: Jochen Scheire

Share This Post On