Met de Kinetic Rock and Roll op de rollen trainen like a boss

Iedereen die af en toe of regelmatig op de rollen rijdt weet het wel, het is een saaie bezigheid. Een beetje afleiding kan je zoeken door de muziek keihard te zetten, of tijdens de training naar TV of naar een DVD te kijken, maar an sich blijft een rollentraining voor de meeste onder ons een noodzakelijk kwaad waar je liefst zo snel mogelijk vanaf bent.

Zowel Tacx als Elite bieden ondertussen Virtual reality trainers aan waar je quasi oneindig veel mogelijkheden hebt om het trainen aangenamer te maken, maar uiteindelijk blijft het een redelijk statische oefening en blijft je bewegingsvrijheid beperkt.

Kinetic by Kurt bracht hier verandering in door een rollensysteem te ontwikkelen dat er voor zorgt dat je vrij kan bewegen en dat een rit op de weg net iets beter gesimuleerd wordt. Bij dit rollensysteem zit je achterwiel bevestigd in een driehoekig stalen frame zoals bij andere rollen, maar door dit frame te laten draaien op een as creëert dit systeem een fietservaring die dicht aanleunt bij het rijden op de weg.

Uitleggen hoe dit allemaal precies in zijn werk gaat is een beetje ingewikkeld, maar na het bekijkenvan onderstaande video kan je (na 40 seconden) zien hoe het trainen met een Rock and Roll trainer precies in zijn werk gaat.

 

 

Als je zelf wil testen hoe het trainen met dit systeem aanvoelt kan je in België terecht in een aantal winkels die als testcentra fungeren. De lijst van deze testcentra kan je vinden op deze link gans onderaan de pagina. De rollen moeten iets meer dan €500 kosten, en als je een test wil doen ben je best dat je eerst eens contact opneemt met je testcentrum naar keuze om er zeker van te zijn dat je er terecht kan.

 

 

 

Geef een reactie

Reacties

Author: Jochen Scheire

Share This Post On